Fakülte
Tarihçe

Fakültemiz, 1995-1996 öğretim yılında Fen Edebiyat Fakültesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü olarak Sapanca ilçesinin Kırkpınar beldesinde öğretime başlamıştır. 10 Haziran 1997 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurulmuş, 2001 yılında Esentepe Kampüsüne taşınmıştır.  2002 yılı itibariyle Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği, 2010 yılı itibariyle de Antrenörlük Eğitimi bölümü açılmıştır. 2015 yılında ise, Bakanlar Kurulu Kararı ile Spor Bilimleri Fakültesi olarak kuruluş süreci tamamlanmıştır. Fakültemiz, 7141 sayılı Kanun çerçevesinde Sakarya Üniversitesinden ayrılarak kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine aktarılmıştır. Ancak eğitim ve öğretime aynı kampüste devam etmektedir.

Fakültemizde Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği olmak üzere Lisans eğitimi verilen 4 bölüm bulunmaktadır. Aynı zamanda Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora, Rekreasyon Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Spor Yöneticiliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora programları yürütülmektedir.