SUBÜ Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Üniversiteler Basketbol 2. Ligini ikinci sırada tamamladı. Lig boyunca gösterdikleri performansa ilişkin açıklamalarda bulunan fakültemiz akademisyeni Arş. Gör. Seray Soydaş Yaralı, “Önümüzdeki yıl daha da güçlenecek kadromuzla 1. Lige yükselebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Erkek Basketbol Takımı, Lütfü Yaman Spor Salonunda oynanan Türkiye Üniversiteler Basketbol 2. Ligi finalinde Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne 54-48 mağlup olarak ligi ikinci sırada tamamladı. Final mücadelesini SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ergen ve fakültemiz dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu da salonda takip etti. Final yolunda ilk olarak Bursa Teknik Üniversitesini daha sonra ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesini mağlup ederek yarı finale yükselen SUBÜ, yarı finalde ise Sakarya Üniversitesini 80-65 mağlup ederek adını finale yazdırmıştı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan SUBÜ Erkek Basketbol Takımı Koçu ve Spor Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Seray Soydaş Yaralı, iyi mücadele ettiklerini fakat maçın sonucunu top şansının belirlediğini ifade etti.

Basketbol ekolümüz oluşuyor

Lig boyunca başarılı bir performans gösterdiklerini ifade eden Yaralı, “Yeni bir üniversiteyiz ve basketbol ekolümüz de yavaş yavaş oluşuyor. Pandemi hazırlık sürecimizi sekteye uğrattı. Buna rağmen finale kadar namağlup olarak geldik. Finalde ise iyi mücadele etmemize rağmen maalesef topun şansına yenildik. Önümüzdeki yıl ve gelecekle ilgili ümitliyim. Artık sporcu öğrenciler üniversitemizi yoğun bir şekilde tercih ediyor. Diğer üniversitelerden de üniversitemize gelmek isteyen başarılı basketbolcular var. Bu nedenle önümüzdeki yıl daha da güçlenecek kadromuzla 1. Lige yükselebileceğimizi düşünüyorum. Öğrencilerimizin sahada da sporcularımız olması büyük bir avantaj. Milli sporcularımıza her zaman destek veren bir üniversite olarak onları önümüzdeki yıllar da kucaklamaya hazırız” diye konuştu.

Haber: https://haber.subu.edu.tr/tr/node/838