TÜBİTAK 1001 Proje Desteğine Hak Kazandılar

Yürütücülüğünü fakültemiz Antrenörlük Eğitimi bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Gelen'in üstlendiği “Futbolcularda Çeviklik Performansının Tahmini İçin Yapay Zeka Tabanlı Model Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Çalışma Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ulaş Yurtsever ve Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan Saygın ile birlikte yürütülecek. Ayrıca hazırlık aşamasında görev alan fakültemiz akademisyenleri Arş. Gör. Doğuş Bakıcı ve Arş. Gör. Ayşenur Turgut Kaymakçı da projede doktora bursiyeri olarak çalışmaya devam edecekler.

Proje Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Araştırma Laboratuvarı ve Sakarya Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarında (AiLab) gerçekleştirilecek.

Bu değerli projede emeği geçen akademisyenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.