Bahar Dönemi İlk Ders Etkinliği Yapıldı

“Spor ile +1” Erasmus projesi kapsamında proje ortaklarından SUBÜ'nün ilgili proje koordinatörlüğünü üstlenen Rekreasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurgül Tezcan Kardaş'ın moderatörlüğünde GEN Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Koca ve Başkan Yardımcısı Mahmut Kılıç’ın konuk olarak yer aldığı ilk ders etkinliği Spor Bilimleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe SUBÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Prof. Dr. Oğuz Türkay, akademisyenler ve çok sayıda sporcu ve öğrenci katılım gösterdi.

SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, fakülte olarak topluma katkı sağlayacak tüm projelerde yer almaya çalıştıklarını söyledi. Gen Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sezer Koca da Sakarya genelinde uygulanacak proje kapsamında özel gereksinimli bireylere destek sunacak nitelikli eğitmenler yetiştireceklerini dile getirdi.

“Spor ile +1” projesiyle özel gereksinimli çocukların sporla gelişimi ile ailelerin de sporu hayatlarına katarak olumlu yönde değişiminin sağlanması hedefleniyor. Çalışmalar kapsamında spor faaliyeti yapan 18-30 yaş arasında 30 kişiye verilecek eğitimler sonrasında kent genelinde aralarında ailelerinin de bulunduğu 3 bin kişiye ulaşılması amaçlanıyor.