Spor Bilimleri Fakültesinden Gönüllülüğe Bir Adım Daha

Uluslararası alanda ses getiren, sürdürülebilirliğini gün geçtikçe artıran ve "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" olma özelliği taşıyan 44. İstanbul Maratonu, 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Artan sporcu-gönüllü katılımcı sayısı ve sosyal faaliyetleriyle dikkatleri üzerine çeken İstanbul Maratonu ilk kez Nisan 1979 yılında koşulmaya başlanmıştır. Maraton, İstanbul'un Anadolu yakasından başlayıp Boğaz Köprüsü geçilerek şehrin Avrupa yakasında sonlanmakta ve Dünya Atletizm Birliği tarafından "Elite Label" kategoride yer almaktadır. Bünyesinde birçok etkinliği de barındıran 44. İstanbul Maratonu aynı zamanda içinde yer alan “İyilik Peşinde Koş” yardımseverlik koşusu ile tüm dünyada STK’ları (Sivil Toplum Kuruluşları) desteklemede başarıyla kullanılan bir kaynak geliştirme yöntemine de imkan sağlamaktadır.

SUBÜ Spor Etkinlik Gönüllüleri Topluluğu İstanbul Maratonuna gönüllü görevli olarak katılımda bulundu

İstanbul - Anadolu yakası “Start” ayağında başlayan etkinliğe “Spor Etkinlik Yönetimi” dersi kapsamında Spor Yöneticiliği Bölümü uzmanlık dersi öğrencileri ve Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri gönüllü görevli olarak katılım gerçekleştirdi.

Böylece öğrencilerin uluslararası bir spor etkinliğine aktif katılımı ile deneyim edinme fırsatı yaratması yanında gönüllü görevli olarak sporda gönüllülük hareketini destekleyerek de farkındalık oluşturuldu.

Her alanda olduğu gibi spor alanında da gönüllülükle ve gönüllü katılımcılarla yapılan etkinliklerde motivasyonun yüksek olması, yapılan etkinliklerin farkındalığını arttırmakta, etkinliğin yayılımını ve benimsenmesini kolaylaştırmaktadır. Bu noktada spor sektörüyle ilişkili tüm spor etkinliklerini takip etmek ve sektörün içinde olmak adına, tüm gönüllü spor etkinlikleri SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi ailesinin değerli bir görevi olmaya devam edecektir.