SUBÜ Spor Bilimleri İstanbul Maratonu'nda

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İlayda Gülseren Demir’in yürüttüğü Sporda Etkinlik Yönetimi dersi kapsamında öğrencilerimiz ve Dekan Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu başta olmak üzere katılım gösteren öğretim üyelerimiz önderliğinde fakültemiz tarafından maratona gönüllü katılım desteği verildi.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, 42K, 15K, Paten ve Halk Koşusu kategorilerinde 7 Kasım 2021 Pazar günü 43. kez koşuldu. Kademeli başlayan maratonda sporcular ve vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçti. N Kolay isim sponsorluğundaki 43. İstanbul Maratonu’nda üst zaman sınırı 42K yarışını bitirmek için 6 saat 20 dakika, 15K yarışını bitirmek için 2 saat 15 dakika ve 8K Halk Koşusunu bitirmek için 1 saat 30 dakikadır.

N Kolay İstanbul Maratonu aynı zamanda koşmayı seven ve bu vesile ile “Yardımseverlik Koşusu” adı altında koşucuların sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla kaynak geliştirdiği en önemli koşu organizasyonlarından biri olma özelliğine de sahiptir.

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri mesleki olarak gözlemledikleri uluslararası bir spor etkinliği içinde yer alırken, gönüllülük bilinci ve duygusu kazandıkları ve yeni arkadaşlıklar edindikleri eğlenceli bir atmosferi de deneyimleme şansına sahip oldular.