SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Sporda Yöneticilik’ konulu söyleşiye katılan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, “Seçilirken de seçim sürecinde de ‘Gençlere yer vereceğim, gençlerle hareket edeceğim’ dedim. Onun için inşallah +1 Eğitim Modeli’ne hem staj hem çalışma anlamında katkı sağlayacağız” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafından ‘Sporda Yöneticilik’ konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşinin konuşmacısı Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz oldu. Öğrencilere üniversiteli olmanın avantajını kullanmalarını tavsiye eden Uğuz, üniversiteli karatecilere ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi. Söyleşiye Sakarya İl Emniyet Müdürü ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kaya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Yaşar Zımba, SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, Uluslararası Karate Hakemi Uğur Kobaş ile öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı.

En iyisini yapmak gerekir
Uğuz, kendilerinden önce federasyonun sportif alanda başarılı olduğunu, olimpiyatlarda 4 madalya kazanıldığını anımsatarak, kendilerinin biraz daha antrenörlere önem verdiklerini bu sayede daha fazla sporcu yetiştirileceğini kaydetti. Bu yıl önemli 3 uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirten Uğuz, “Hem organizasyon anlamında hem sportif anlamda deneyimimiz olacak. Milli takım kamplarında sporcularıma hep şunu söylüyorum, birinci olmamız lazım çünkü hayat görüşümde elinden gelenin en iyisini yapmak yoktur. Her işte yapılması gerekenin en iyisini yapmak gerekir” dedi.

Projeleri 3 yılda bitireceğiz
SUBÜ’nün +1 Eğitim Modeli’ne destek vermek istediklerini kaydeden Uğuz, “Gençler çok önemli. Gençlerin önünü açmamız lazım. Seçilirken de seçim sürecinde de ‘Gençlere yer vereceğim, gençlerle hareket edeceğim’ dedim. Onun için inşallah +1 Eğitim Modeli’ne hem staj hem çalışma anlamında katkı sağlayacağız” diye konuştu. Seçim çalışmalarında hazırladıkları proje kitapçığında 29 projeye yer verdiklerini belirten Uğuz, “100 günde 29 projenin 10’unu yapmış olduğumuzu herkese gösterdik çünkü büyük başarıydı, çok hızlı girdik. Dönem 4 yıldan 3 yıla indi ama problem değil, devam edeceğiz ve bu projeleri 3 yılda bitireceğiz” ifadelerini kullandı.,

Haber: SUBÜ Haber