SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve ASKF arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle üniversite öğrencileri Sakarya’daki tüm kulüplerde uygulamalı eğitim yapabilecek. İki kurum ise şehirde sporun gelişmesi için ortak çalışmalar yürütecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile protokol imzalayarak bir iş birliğine daha imza attı. SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’nda düzenlenen protokol töreninde Dekan Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Gelen, Spor Yöneticiliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Kolayiş, ASKF Başkan Vekilleri Uğur Kobaş, Recep Odabaş ve Hasan Özkan yer aldı.

Tüm kulüplerde uygulama imkânı
Protokolle yapılacak iş birliği ile SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamında Sakarya’daki tüm spor kulüplerinde tam zamanlı uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirebilecekler. Taraflar protokolle şehirde sporun geliştirilmesi, spor kulüplerinin kurumsallaştırılması ve spor kültürünün yaygınlaştırılması gibi alanlarda birlikte çalışacaklar. SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi kısa süre önce dünyada birçok ülkede faaliyet gösteren KidZania ile iş birliği protokolü imzalamıştı.

Haber kaynağı: https://haber.subu.edu.tr/tr/node/535