SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Sakarya’nın ana sınıfından liseye kadar eğitim kademesi bulunan ve ilin önemli eğitim kurumlarından olan Özel Teksen Koleji arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolde; SUBÜ öğrencilerinin 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamında Özel Teksen Kolejinde tam zamanlı olarak çalışabilmelerinin yanı sıra, SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından sunulacak hem bilimsel hem de sportif destek ile sporun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi noktasında Özel Teksen Koleji’nde eğitim gören öğrencilerin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli kapsamındaki iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek Sakarya’da büyük bir kampüste tüm kademelerde eğitim veren Özel Teksen Koleji ile protokol imzaladı. Protokolü Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu ve Özel Teksen Koleji kurucularından Burhanettin Yılmaz imzalarken, Rekreasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çetin Yaman, Rekreasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nurgül Tezcan Kardaş, Özel Teksen Koleji İlkokul Müdür Yardımcısı Salih Kaşhan ve Özel Teksen Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Erdem Üretmen de görüşmede yer aldı.

Yapılan iş birliği protokollerinin her kuruma ciddi katma değer sağladığını belirten Dekan Mirzeoğlu; Özel Teksen Koleji ile yapılan iş birliğinin hem 7+1 uygulaması hem de sporun doğru kitle ile buluşturulması noktasında önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Yapılan iş birliği ile ilgili Teksen Koleji okul kurucusu Burhanettin Yılmaz; "Öğrenciye özel eğitim anlayışı ile farkını her zaman göstermiş olan Özel Teksen Koleji, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile yapmış olduğu bu değerli iş birliği ile Beden Eğitiminin multidisipliner olma özelliğinin öğrencilerimizin bireysel gelişime önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca aramıza katılacak uzman eğitimcilerin yardımı ile tüm öğrencilerimize deneyimleyerek öğrenme ortamı sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." açıklamasında bulundu.