Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, İspanya Tenis Federasyonu, Avrupa Tenis Federasyonu (Tennis Europe), Türkiye Tenis Federasyonu, Celal Bayar Üniversitesi ve Etlik Tenis Kulübü ile birlikte 6 ortaklı yürüttüğü, Ulusal Ajansın 165.000 Euro ile desteklediği “Gençlik için Teniste Öncü Olan Avrupa Ülkelerinin Tenis Eğitim ve Organizasyon Modellerinin Gözlenmesi; Aralarındaki Önemli Unsurlar, Öncelikler, Farklılıklar ve Benzerliklerin Raporlanması ve Türk Tenis Eğitim Müfredatının Güncellenmesi” isimli Erasmus Plus projemizin ilk toplantısı Ankara’da gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Üniversitemizi temsilen Spor Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Ertuğrul Gelen, İspanya Tenis Federasyonundan Cesar Gallo-Salazar, Avrupa Tenis Federasyonundan Maciej Szymonski, Türkiye Tenis Federasyonundan Onur Binay ve Serhat Altınel, Celal Bayar Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Suat Yıldız ve Etlik Tenis Kulübünden Emre Kaçar, Ulusal Ajansı temsilen Uzman Yunus Duman ve Oya Bumin katılmıştır.

Toplantı boyunca önümüzdeki 24 ay içinde proje kapsamında neler yapılacağına, projenin toplantı çizelgesine, katılımcı olan 6 ülkenin ziyaretler sırasında ne gibi hazırlıklar yapacağına karar verilmiştir.