Spor Bilimleri Fakültesinden Büyük Proje Başarısı

Spor Bilimleri Fakültesi, geleceğe umutla bakan bir nesil yetiştirmek ve ıslah evindeki çocukları suçtan uzaklaştırmak adına önemli bir başarıya imza attı. Rekreasyon Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Ayhan ve Spor Yöneticiliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Esra Cömert danışmanlığında, spor bilimleri fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan yenilikçi proje Sosyalfest 2024 başvurularında finale kaldı.

Proje, çocuklara yönelik eğitim programları, mesleki beceri geliştirme kursları, psikososyal destek hizmetleri ve rehabilitasyon çalışmalarını içeriyor. Aynı zamanda, ailelerle iş birliği içinde olmayı hedefleyen proje, çocukların güçlü bir destek sistemine sahip olmalarını sağlamak amacıyla aile katılımını da önemsiyor.

Projenin ekip üyeleri arasında Rekreasyon bölümü öğrencileri Meryem Sümeyye Dombaycıoğlu, Gökhan Yılmaz, Tarık Tuncer Ciğerim, Durna Şule Şahin, Ecem Barklı; Beden Eğitimi ve Spor bölümünden ise Baha Yılmaz bulunuyor. Ayhan ve Cömert liderliğindeki ekip, ıslah evindeki çocukların geleceğe umutla bakmalarına olanak tanıyan bu proje ile toplumsal bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projenin finale kalmış olması, gelecekte ıslah evlerindeki çocukların daha nitelikli bireyler haline gelmelerine ve suçtan uzaklaşmalarına katkı sağlaması açısından büyük bir umut vaat ediyor.